Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στις ευρωαγορές ενόψει ΕΚΤ

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει της συνόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παρά τις θετικές εξελίξεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων. Θετικά τα futures της Wall.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει της συνόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παρά τις θετικές εξελίξεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,43% στις 7.614 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 3.652 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,12% στις 6.304 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,05% στις 8.140 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 6.146 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1% στις 16.769 μονάδες.

Ήπια άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 14:45 ώρα Ελλάδας. Η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει πως δεν θα υπάρξει τώρα κάποια κίνηση. Το ενδιαφέρον όμως, εστιάζεται στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, μετά και την επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2% που διευρύνει τα περιθώρια ελιγμών της ΕΚΤ. Ο κ. Ντράγκι αδιαμφισβήτητα θα ερωτηθεί και για το ισχυρό ευρώ, θέμα που απασχολεί μετά και την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου να ζητήσει αλλαγή συναλλαγματικής πολιτικής στην ευρωζώνη με επιβολή μεσοπρόθεσμου στόχου.

Η μετοχή της πετρελαϊκής Statoil ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Οριακές κινήσεις από την άλλη πλευρά καταγράφει η μετοχή της Credit Suissse η οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2012 επέστρεψε στην κερδοφορία. Η μετοχή της Vodafone Group ενισχύεται κατά 1,1%, καθώς ο βρετανικός όμιλος επιβεβαίωσε τον στόχο κερδοφορίας για το 2013. Στον αντίποδα, η Sanofi καταγράφει πτώση 3,8%, καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδοφορίας κατά 72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v